Snygga bilder!

Min dotter, Nathalie Kärvegård, är den som tagit bilderna på smyckena i min webshop. Hon jobbar även med webdesign och är väldigt duktig. Kolla in hennes blogg och hemsida!

 
Till bloggenTill hemsidan

Parfymköp!

Så här gick det till när jag köpte parfym i Mumbai. Golvet i det luftkonditionerade rummet var täckt av tjocka kuddar och en uppassare sprang runt och serverade mig te, kallt vatten, servetter och allt som jag behövde. Njut av dessa vackra bilder:

 Expediten!

 Parfymer gjorda på naturliga växtoljor helt utan alkohol.

 Väggarna fulla med parfymkaraffer!


Hittade lite läckra smycken!

Här kommer bilder på några läckra smycken som jag hittade på www.vintage2die4.dinstudio.se!

 Det är så vackert med Månsten!

Den här ringen är så läcker!

 Från spanska designern Concha Diaz del Rio. Det görs bara 50 exemplar av varje smycke så detta är ett verkligt unikt & speciellt smycke. Häftig va?

Drömmer,

mig bort till värmen! Längtar tillbaka till Indien! Se och njut!


Nästa vecka!

Leverantören har lovat att smyckena kommer nästa vecka! Guud, vad roligt! Jag fick trackingkoden till mitt paket idag och kan konstatera att min leverans befinner sig i Stockholm så troligtvis kommer det i morgon.
Här är lite bilder på vad som komma skall:

     

   

Läckra och annorlunda!

Först en ring från www.lod.nuOch så lite från www.annalunda.nuOch en favorit från www.annalunda.nu


UNICEF!

Är du sugen på att shoppa? Men även sugen på att göra en insats för världen? Gå då till UNICEF´s sida, där kan du shoppa saker och göra en insats på samma gång. Smart va?


   
Hopprep med              Mjuk alpackasjal.    Rökelse- och ljusset.   Thailändska virvelmuggar.
trähandtag

Klicka på bilderna för att komma till UNICEF´s shop där det finns fler produkter och information om deras arbete.

Driftig.nu

Den här veckan är jag veckans medlem på Driftig.nu. Jätteroligt! Läs mer här:


Tävling!

Passar på att påminna om tävlingen där du kan vinna denna härliga ring:

 Gå in under kaegorin Tävlingar och läs mer. Tävlingen pågår till den första mars. Lycka till!

Välkommen!

Till min nyuppdaterade blogg. Jag är helt nöjd med hur den ser ut nu och tackar min dotter för hennes hjälp. Så, vad tycker ni?

Enkelt!

Jag har ju en del läsare och jag antar att ni som läser min blogg även läser andras bloggar och kanske även har en egen blogg. Det är ju jobbigt att klicka sig in på allas bloggar flera gånger om dagen för att se om nån har uppdaterat sin, men det finns en lösning!

Det finns en sida som gör att det är möjligt att bara logga in på en enda hemsida och så kan ni lägga till alla era favoritbloggar och när ni loggar in ser ni vilka som har uppdaterat. Jättelätt, gratis och superbra!

Klicka på bilden här under!


Jag menar förstås

i menyn till höger. Där kan ni klicka på Bloglovin´för att följa min blogg. Gå in på Tävlingar under kategorier i menyn till HÖGER där jag lottar ut nedanstående silverring:


Gillar du smycken?

Följ mig i så fall på Bloglovin´ genom att klicka på länken i menyn till vänster.

 Vill du besöka shopen, klicka bara på bilden!

Så ni förstår

ju efter att ha sett bilderna på inkommande smycken att jag väntar ivrigt och knappt kan bärga mig. Jag har drömjobbet!
Och så en härlig bild från Indien:


De sista för idag!
Och här kommer mer!


Kolla in det här!

Fler bilder på kommande artiklar. Förhoppningsvis kommer de den här veckan. Se och njut:

Tigeröga!

Tigeröga är ett mineral som tillhör gruppen kvartser.  Ämnet Limonit gör att tigerögat får en gul färg. Stenen är mycket vacker och används som smyckessten. Är även vanlig inom stenhealing då oftast i trumlad form. Fyndorter finns bland annat i Västaustralien, Burma och Indien.
En typ av kvarts med fiberstruktur som ger stenen dess karakteris­tiska utseende när den slipas.En sten som är för pengar och lycka. Skapar mod, säkerhet och skyddar mot alla faror.
Ger skarpsinne, överblick och klara tankar.
Den får fram sanningen och hjälper dig se och förstå egna fel.

   http://kar-smycken.jetshopfree.se


Pust!

Äntligen blev det lite bättre. Jag är inte helt nöjd men nu syns det i alla fall vad det står.

Hoppas ni får en trevlig lördag!

Kom ihåg att vara med i tävlingen: http://karsmycken.blogg.se/category/tavlingar.html

Det ser för jävligt ut!

Jag har fått till en snygg bakgrund. Men det är också allt. Men skam den som ger sig. 

Blått-

ska det bli. Och förhoppningsvis lite mjuka och runda former.

Rundaa former!!!!!

Jag vill ju ha lite runda former på min blogg. Kvadrater, kvadrater, kvadrater och stela hörn. Jag vill ha lite runda former!!!! På min blogg! MEN HUR?????

Leka, leka, leka!

Leker med design och färger på min blog. Inte särsklit snyggt. Än så länge!

Vad är?

Tibetsilver?

Tibetsilver är en benämning för dekorativa smyckesdelar i silverfärgad metall. Tibetsilver innehåller inget silver.Tibetan silver
används främst i smycken komponenter, och liknar tenn - En legering av koppar och ibland tenn eller nickel, med en liten andel av rent Silver. Dess övergripande utseende är som äldre silver, men det kan poleras upp för att glänsa. Nickelhalten är numera mindre eller frånvarande på grund av allergi mot denna metall.

Tibet silver brukade ha en högre silverhalten för ett decennium eller två sedan, upp till 30% eller högre, men billigare reproduktioner från Fjärran Östern fabriker har kommit. Den äkta varan kan man i praktiken endast få från metall-och silversmeder på plats, varav några fortfarande klarar av att producera verk från sin långa tradition av guld-och silversmide i detta land.
För närvarande, smycken, pärlor och gjutgods som beskrivs som "tibetanska Silver" tenderar att ha en bas av järn , putsade med tenn och silver plating. Beroende på källa, kan dessa antingen vara tjock och stabil, eller lockande men lätt gå sönder på grund av en lös, skör inre gjutning. De senare produkter lämpar sig endast för små gjutgods upp till ca 12mm, eller övergående "mode" smycken med en kort livslängd.

KOM IHÅG TÄVLINGEN!


Vad är äkta-

pärlor?
Om du skrapar en pärla mot framtanden och känner att det krasar som grus då är pärlan äkta. Känns ytan bara slät så är den oäkta.

 http//kar-smycken.jetshopfree.se

En äkta pärla är rund i formen och vit. Pärlor förekommer dock även i rosa, silver, kräm, guld, grön, blå och svart färg. Storleken skiftar från ett knappnålshuvud till ett duvägg. De består av pärlemor, vilket huvudsakligen består av kolsyrad kalk och ett organiskt hornämne. Pärlor skapas av musslor. När en mussla öppnar skalet för att få in syre eller för att äta plankton så kan den råka få in ett sandkorn mellan skalet och manteln. Genom retning av mantelvävnaden som kallas pärlemor (pärlans mor) kapslas kornet in så att det så småningom bildas en pärla. Pärlor är sega trots sin låga hårdhet (Mohs 3-4) och de är mycket svåra att krossa. Pärlor vägs i grain (0,05g = ¼ karat).

Pärlor är en av de värdefullaste ädelstenarna och de brukar ha en livslängd på 100-150 år. Dock finns det exemplar som är äldre. Skötseln av pärlor är ytterst viktig för livslängden på dem. Man brukar säga att pärlor ska bäras för att behålla sin fina lyster. Pärlor mår inte bra av för mycket luftfuktighet och de vill inte heller ha det för torrt. De mår inte bra av syror, hårsprej, svett och smink.

Pärlor har odlats sedan drygt 100 år, främst i Sydostasien. De flesta pärlor på marknaden idag är odlade pärlor. De odlade pärlorna är även de ytterst sällsynta och dyra. Odling går till så att man lägger in ett främmande föremål i en levande mussla, samt en bit av en annan mussla. Sedan lägger man tillbaka musslan i vattnet i odlingar i några år. Musslorna skapar skikt av pärlemor runt det främmande föremålet och en vacker pärla bildas.

Pärlor kan också vara tillverkade av andra material som till exempel glas, glasfluss, keramik, plast, trä och metall, endera i syfte att efterlikna en äkta pärla eller som självständiga smyckedelar som inte ens har formen gemensamma med äkta pärlor. Dessa pärlors minsta gemensamma nämnare är ett hål genom något (som inte ens behöver vara runt) och vars användningsområde är att det ska träs på något i syfte att vara dekorativt. På engelska kallas denna typ av pärla för bead till skillnad från pearl som är en äkta pärla.

Odlade pärlor från Burma och Indonesien är oftast gula i tonen medan de från Australien oftast är vita eller silvergrå. Pärlostron från Australien kallas därför "silver-lipped" Pinctada Maxima.

Japan är världsledande i att odla pärlor, på 20-talet kom pärlodlingarna i Japan igång i större skala. Idag ligger de större odlingarna vid Japans sydliga kuster och musslan pälorna odlas i kallas Akoyamusslan som på latin heter Pinctada Martensi Fucata.

Akoyamusslan producerar pärlor som är mellan 2-10 mm. De vanligaste pärlstorlekarna som säljs är 6-7 mm. Större pärlor än så är ovanliga och priset på pärlan stiger ju tjockare skalet är. Rundheten och färgen inverkar också på priset, de rosa/blåtonade pärlorna anses vara finare, varför de betingar ett högre pris.
Många pärlor är idag blekta eller färgade, tyvärr förloras lystern vid sådan hantering, men kunden styr marknaden och vill ha vita eller färgade jämna pärlor till bra pris.

Japan är världsledande i att odla pärlor, på 20-talet kom pärlodlingarna i Japan igång i större skala. Idag ligger de större odlingarna vid Japans sydliga kuster och musslan pälorna odlas i kallas Akoyamusslan som på latin heter Pinctada Martensi Fucata.

Akoyamusslan producerar pärlor som är mellan 2-10 mm. De vanligaste pärlstorlekarna som säljs är 6-7 mm. Större pärlor än så är ovanliga och priset på pärlan stiger ju tjockare skalet är. Rundheten och färgen inverkar också på priset, de rosa/blåtonade pärlorna anses vara finare, varför de betingar ett högre pris.
Många pärlor är idag blekta eller färgade, tyvärr förloras lystern vid sådan hantering, men kunden styr marknaden och vill ha vita eller färgade jämna pärlor till bra pris.

Billigast av pärlor är den odlade sötvattenpärlan som först började odlas i Biwasjön i Japan. Kina är idag en stor producent av dessa sötvattenspärlor och där används musslan Sankaku. Pärlodling är mycket arbetsintensivt, vilket har lett till att länder som Kina (med låga löner) kan erbjuda dessa collier till fördelaktiga priser.
Att odla sötvattenspärlor är dock betydligt lättare än att odla saltvattenspärlor. Ingreppet i musslan är inte lika stort och därför överlever de flesta pärlostron, dessutom behöver de inte alls rengöras vilket innebär en stor arbetsbesparing.

På Mallorca framställs Majoricapärlor, dessa är immiterade pärlor och är alltså ej äkta, därför har de inget gemensamt att göra med ovanstående. De kan dock vara vackra ändå och det finns spännande former och storlekar som musslorna inte klarar av. För att framställa majoricapärlor använder man en glaskula till kärna som får ett överdrag av en pärlessenslösning. Denna lösning består av ett ämne från fiskfjäll (guanin) som tillsammans med en annan lösning ger en skimrande lyster. Man doppar glaskulorna i denna lösning på liknande sätt som när man stöper ljus.


Titta här!

Det är här ni ska gå och titta på smycken: http://kar-smycken.jetshopfree.se
Läs den här!

Jag vill tipsa om en härlig blogg skriven av en härlig tjej. Mickan är rolig och har väldigt bra smak när det gäller allt inom mode. Speciellt accessoarer.

http://writalist.blogg.seDu är väl med i tävlingen?!

Gå till tävlingen här: http://karsmycken.blogg.se/2010/february/tavling-vinn-en-supersnygg-silverring-fran-k.html

eller klicka på kategorin Tävlingar! i menyn till höger. Här kommer en bild på ringen som du kan vinna:

 http://kar-smycken.jetshopfree.se

Shoppingtips på Glamour.se

Ett sött halsband hittar ni här: http://www.glamour.se/shopping/dagens-shoppingtips/2010/halsband-mode/index.xml

Snygga boots på Sofies Mode!

Kolla in dom här snygga bootsen: http://blogg.aftonbladet.se/sofissnapshots/2010/02/erin-wasson-x-rvca

Tävling! Vinn en supersnygg silverring från Kär-Smycken!

Vinn den här superläckra klusterringen från Kär-Smycken! värde 249:-.

Gå in på http://kar-smycken.jetshopfree.se och titta ut det smycke som du tycker är finast. Länka sedan hit från din blogg och kommentera sedan här i bloggen vilket smycke du fastnade för. Tävlingen pågår till den 1 mars.
Här är ringen som du kan vinna.

 http://kar-smycken.jetshopfree.se

Kär-Smycken! tipsar!

Kolla in denna härliga ring som finns på www.tintara.se

Så snygg!!

www.tintara.se

Att synas!

Jag har registrerat min blogg på: http://bloggkartan.se/registrera/920/arboga

Älskar Smycken!

Smycken i alla dess former är helt underbart! Titta bara på den här underbara ringen som jag snart har i mitt sortiment.

 http://kar-smycken.jetshopfree.se

Nya smycken att njuta av!

Här kommer fler bilder på smycken som är på väg!

 

   http://kar-smycken.jetshopfree.se

Mer trafik på din blogg!

Klicka på den här länken och registrera dig nu! Garanterat fler besökare till din blogg!

http://www.bloggtrafik.nu/index.php?sponsor=Kär-Smycken!

Åh, så glad jag blir!

Min dotter har gjort en ny supersnygg annons till mig idag.

 http://kar-smycken.jetshopfree.se

Få fler besökare på din blogg!

Klicka på nedanstående länk och registrera dig för att få mer trafik till din blogg. Smart koncept!

http://www.bloggtrafik.nu/index.php?sponsor=Kär-Smycken!

Nya smycken på väg!

Nu kommer det in lite nya snygga silversmycken till Kär-Smycken! Se ett axplock här!

                    http://kar-smycken.jetshopfree.se

Iolit!

 http://kar-smycken.jetshopfree.se

Gråblålila och halvgenomskinlig sten i mycket fin kvalitet från Indien. Iolit är en typ av mineralet cordierit.
Namnet iolit kommer från det grekiska ordet "ios" som betyder violett. Legenden berättar att vikingarna använde iolit som historiens första polariserande filter. Om man tittade genom en iolit-lins en molnig dag så kunde man fastställa solens exakta position och därefter navigera sig fram säkert. På grund av detta kallas iolit även "Vikingarnas kompass". Iolit ansågs i gamla tider ha förmågan att guida vilsekomna sjömän mot solens strålar så att de kunde hitta hem. Inom healing används stenen till att bota drogmissbruk och alkoholism. Den sägs även vara verksam mot halsinfektioner, åderbråck och blåsor.
Iolit kan användas för att stimulera visioner och har använts i shamanska healingcermonier för att stärk den andliga kraften. Den stöder intuition, inre seende och är utmärkt vid alla former av inre resor. Den kan också användas vid guidade meditationer och visualiseringar, vid astrala resor och reinkarnationsresor. Stjärntecken: Vågen, Skytten och Oxen, Chakra: Pannan Månadssten: September

Lapis Lazuli!

 http://kar-smycken.jetshopfree.se

Denna ljuvliga sten med sin otroliga blå färg blir mer och mer sällsynt, något som resulterat i högre och högre priser. Det är den enda sten, förutom turkos, som säljs per karat, givet att kvaliteten är god, och är i dagsläget dyrare än guld. Den bästa kvaliteten, med den starkaste blå färgen, kommer från Afganistan, den ljusaste varianten från Chile och övriga från Ryssland och Kina. Lapis lazuli förväxlas ibland med sodalit och blå aventurin trots att det är relativt lätt att se skillnaden. Lapis lazuli har i stort sett alltid glittrande inslag och ådring av pyrit (kattguld), medan sodalit och blå aventurin helt saknar det. Namnet kommer från det latinska ordet "lapis" som betyder sten och det persiska ordet "lazhuward" och det latinska ordet "lazulum" som båda betyder blå eller himmel. Lapis lazuli omnämndes i litteraturen redan 2650 f.Kr i det sumeriska verket "Epic of Gilgamesh" och i Bibeln, Andra Moseboken. Marco Polo besökte och skrev om lapis-gruvorna i Afganistan år 1271. Grekerna och romarna använde stenen som belöning för mod och romarna (typiskt nog) trodde även att lapis lazuli var ett kraftfullt afrodisiakum..... När stenen kom till Europa kallades den ultramarinum vilket betyder "bortom havet". Den pulvriserades och blandades med olja för att framställa pigmentet ultramarin som man kan se exempel på i renässansmålarnas verk. Under medeltiden trodde man att stenen höll lemmarna friska och själen fri från avundsjuka och rädsla. Under 1700-talet användes den som medicin för att motverka missfall, epilepsi och demens
Mörkblå sten, en bergart som ursprungligen användes för att tillverka färgpigmentet Ultramarin. En skyddssten som ger mod och ökad koncentrationsförmåga.

En kraftfull sten för att arbeta med tredje ögat, du gör inre resor som ger dej större insikter och höjer våra kunskaper. Hjälper oss att få visioner och se framåt. Hjälper oss att möta nya aspekter av livet. Öppnar för medialitet. En sten med mycket magi som ger dej klarhet. En stark sten för att transformera det nya. Hjälper oss att spegla våra egna olika aspekter. Stärker immunförsvaret.


Snöflingeobsidian!

 http://kar-smycken.jetshopfree.se

SKYDD - GRUNDNING - SPÅDOM - FRID
Snöflingeobsidian En svart obsidian med inneslutningar av ett vitt mineral. Ger renhet och jämnvikt i kropp, själ och ande. Lugnar sinnet, avlägsnar stress och hjälper till att finna och förstå onödiga vanor och mönster samt hur man förändrar sitt liv för att slippa dessa.
Obsidian är resultatet av vulkanisk lava som kommit i kontakt med vatten och finns i flera varianter. Den anses som extremt beskyddande och sägs blockera alla negativ energier. Under medeltiden ansågs den ha förmågan att driva ut onda andar.
Snöflingeobsidian har fått sitt karakteristiska fläckiga utseende på grund av förekomsten av små, vita kristobalit-kristaller. Snöflingeobsidian sägs ha förmågan att skydda mot fysisk och psykisk skada

Karneol!

 http://kar-smycken.jetshopfree.se

Karneol är en mjölkvit till orangebrun ädelsten. I Sverige har karneol använts som smyckessten åtminstone sedan vikingatiden. Karneol är en variant av mineralet kalcedon.
Karneolen användes allmänt under Romarrikets tid (för ungefär 2 000 år sedan) för att göra sigillringar, t ex. Skälet var att hett vax inte klibbar fast vid karneol.
Ordet Karneol härstammar från latinets caro eller caris, vilket betyder kött. Skälet är förstås att karneolen i vissa stenar liknar kött.
På engelska kan stenen heta antingen carnelian eller cornelian.

Skapar livsglädje och kreativitet. Vid sexuella obalanser och dålig självkänsla. Bra för aptiten den skapar, livslust. När du känner dej förvirrad och har svårt att samla tankarna - lite vimsig. Kan hjälpa oss att se lite djupare på saker och ting om vi är osäkra. En grundande sten.


Rosenkvarts!

  http://kar-smycken.jetshopfree.se

Rosenkvarts är ett mineral som är oftast lite mjölkigare snarare än genomskinligt och mer eller mindre rosa. Den heter rosenkvarts pga färgen. Man kan hitta stenen bland annat i Brasilien, Madagaskar och USA samt i Härjedalen, Sverige.

Den rosa färgen kommer av en förorening i stenen av antingen magnesium eller titan. Färgen kan blekna. Om man värmebehandlar stenen så bleknar den och om den bestrålas så svartnar den. Det är sällsynt som kluster. När man ser det i klusterform så är klustret mycket litet.

Den främsta stenen för hjärtat. När vi konfronteras med starka känslor som kan ha påverkat oss negativt. Använd stenen för att ta in och ge ut mer kärlek och ömhet. Kärlek och ömhet är karaktäristiskt för stenen. Djupa hjärtesorger läks genom dess helande och lugnande effekt. Den lär oss att förlåta och läka det som varit. Den ger fridfullhet, kärlek och harmoniska relationer till människor.


Granat!

 http://kar-smycken.jetshopfree.se

Granater är en grupp av mineraler, som utgörs av kiselsyrasalter av aluminium, kalcium, magnesium, järn eller mangan. Det finns följaktligen flera slag av granater: grossular, pyrop, almandin, spessartin och andradit. Finare slag av granater används som smyckesstenar.

Grossular (kalciumaluminiumsilikat) är gul till röd eller brun, pyrop (magnesiumaluminiumsilikat) är mörkröd till nästan svart i en violett nyans, almandin (järnaluminiumsilikat) är mörkt rödbrun till violett, spessartin (manganaluminimsilikat) röd eller violett, och andradit (kalciumjärnsilikat) kan vara gul, grön, brun rödbrun eller svart. Alla former har en hårdhet på 7.

Grossular, almandin och andradit förekommer i Sverige, i synnerhet i Hälsingland och Södermanland. De största fyndigheterna finns i Afrika.

Granat anses öka kroppslig styrka, uthållighet och energi
Ha med dig den vid t.ex. bergsklättring eller nattliga studier
Den används som skyddssten- särkilt mot tjuvar. Granat stärker auran och skapar en sköld av positiva vibrationer,
som stöter bort negativa energier. Den hjälper fram kundalinikraften och kallas den heliga stenen.
Den ökar kreativiteten, den sexuella aptiten och fertiliteten
Granat hjälper mot hudproblem- speciellt inflammationer- mot reumatism samt reglerar hjärtat och blodet.
Vänner, som ska skiljas, kan byta granater för att få träffas igen. Röd granat är för baschakrat, andra chakrat och hjärtchakrat.


Alles!


Visst ser det bra ut?Silverarmband och hängen!


Ljuvligt Turkoshalsband!

Det blir så tjusigt!


Örhängen!

Det är så kul att hålla på och pyssla med smyckena!


Ringar!

Jag är så nöjd!


Armband och ringar!

Kommer beställa fler displayer för att verkligen kunna ställa upp smyckena snyggt!


Halsband!

Jag är så nöjd!


Paketet anlände!

Och jag fick mina smyckesdisplayer! Det blir så mycket snyggare! Eller hur?


Och så gör den så mycket för figuren!


De finns i alla mönster, färger och material.


Eller i grönt!


Se så kvinnligt!

Visst är det vackert!


Utförligare beskrivning!

Här kommer en utförligare beskrivning för hur man tar på sig en saree.

Over the centuries, there have been changes the Saree is still holding its grace and beauty. Even in this modern era a feminine dress Saree is not forgettable. Several important occasions in Hindu Culture witnesses the importance of a Saree . The Saree has attained great importance among other feminine dresses and has maintained it's elegant and beauty till now. Even on the occasion of marriages in different states of India the cultural as well as modern occasional dress of the bride is Sari . Ladies dressed in Sari reflects women's style, grace, sense and elegant. Sari enhances an increases the beauty, personality and importance as a lady. It is important to drape a Sari in proper manner so as to look perfectly dressed. Properly dressed Sari has greater appearance.

Few Tips on Wearing a Saree:

  • Slim women should wear Cotton Sari , Tissue Sari , Tapeta Silk Sari , Tussar silk Sari , so that they may look beautiful, attractive and Healthy.
  • Healthy women should wear Georgette Sari , Chignon Sari , Maysoor silk Sari , or Chiffon Sari so that they may look beautiful, attractive and slim.
  • Shorter women should wear the Sari with small borders or no borders and in dressed position the lining on Sari , if so, should appear horizontal to the earth so that they may look beautiful, attractive and tall.
  • Longer women should wear the Sari with big borders and in dressed position the lining, if so, on Sari should appear parallel to the earth so that they may look beautiful and attractive.
  • Fair complexion women should wear dark color Sari so that they may look beautiful, attractive.
  • Dark complexion women should wear light color Sari so that they may look beautiful, attractive.

 


Så här bär man en saree!

Att bära saree är något varenda kvinna borde göra. Plagget är så kvinnligt och vackert. Här kommer en beskrivning på hur man tar på sig en saree. Det är inte det lättaste, men övning ger färdighet. Det tog mig en timme första gången. Och då tyckte jag att det såg bra ut, men det tyckte inte min indiska landlady så hon tog av mig sareen och gjorde om det.


Absolut läckraste partyskorna!

Swarowskikristaller och leopardskinn! Kan det bli tjusigare? Kolla in detaljerna som kristallerna på klacken!

  

Grymma stövletter från Friis & Company!

Är så nöjd med dessa ursnygga stövletter från Friis & Company:

  Notera gulddetaljen fram på tån. Sååå snyggt!

Nyinköpta Stövlar!

Jag bara älskar skor i alla dess former och igår gjorde jag ett riktigt klipp. 70% rabatt på dessa ursnygga stövlar från Tamaris.

   

Stövlarna är inköpta ho Rosie på skohörnan i Arboga: http://www.skohornan.se/

Malakit!

 http://kar-smycken.jetshopfree.se

Malakiten är en av de mest kraftfulla feminina healing- och kärleksstenarna. Inom olika mytologier representerar den olika gudinnor som t.ex. bergens Gudinna i Centralryssland & Freja i den nordiska mytologin. Inom Aura-Soma representeras den av starka mästare som Hilarion, Djwal Khul och the Solar Logos.-

Den helar, botar och lindrar muskelspänningar, tandvärk och inflammationer

Gör det möjligt att ”gå i någon annans skor” och leva sig in i någon annans känsloliv på en nästan telepatisk väg.

Malakit är en av de allra bästa motvikterna till de negativa effekterna av den moderna teknologiska världen. Använd i kylskåpet för att hjälpa hålla mat färsk och framför allt i rum som har en mikrovågsugn eller tv.

Malakit på arbetsplatsen renar och skyddar mot föroreningar, gifter, buller, el och annan strålning.

En effektiv amulett för resor, i synnerhet flygresor. God sten också för personal som arbetar på konferenser och mässor!
Dess vackra gröna färg kommer från koppar i stenen. Vatten påverkar nyansen, ju mer vatten, desto ljusare nyans. Den gröna patina man kan se på koppartak är en form av malakit. Egyptierna började bryta malakit redan 4000 f.kr. Malakit bars för att skydda mot svart magi och trolldom, så i det antika Grekland gjorde man amuletter i malakit för barn.


Turkos!

 http://kar-smycken.jetshopfree.se

Turkos är sällsynt och finare fyndigheter är dyrbara. Dess unika färgton har gjort att den använts till smycken och dekorativa inlägg under flera tusen år. Liksom fallet är för många andra opaka halvädelstenar har syntetisk turkos och imitationer, som kan vara mycket svåra att skilja från naturlig turkos, i modern tid gjort att dess popularitet minskat.

Ordet "turkos" är gammalt och kommer förmodligen från franskans pierre turquoise, "turkisk sten", vilket bygger på en missuppfattning – turkos förekommer inte i Turkiet men handeln mellan turkarna och Västeuropa gjorde att den kom att associeras med Mindre Asien. Den förekommer i stället i Iran och Afghanistan, där den kallas "firuze".

En healingsten på fysiska sjukdomar. En skyddssten som tar fram våra vackra och sköna sidor att dela med alla. Hjälper oss att attrahera goda och positiva saker. Ger oss mod och kraft att möta svårigheter då den neutraliserar negativ energi. En lyckosten.


Ametist!

 http://kar-smycken.jetshopfree.se

Ametist är en lilafärgad ädelsten som är mycket omtyckt som smyckesten eller som prydnad i form av större stenar och ametistgrottor.

Ametisten är den mest efterfrågade ädelstenen av den grupp stenar som kallas kvarts. Kvarts är visserligen ett av jordens vanligaste mineral, men stenar av ädelstenskvalitet är sällsynta. Den rena färglösa kvartsen kallas bergkristall och små mängder av andra ämnen ger olika färger och namn. Järn ger färgen lila och stenen kallas då ametist.

Kristallerna växer alltid på ett underlag av annat mineral. De bildas i håligheter i berget, i så kallade geoder, som kan bli mycket stora. Många tror att kristallerna i en ametistgrotta är slipade, men de bildas så på naturlig väg. Ett av naturens underverk kan man väl kalla dessa vackra stenar.

De bästa fyndigheterna finns i Brasilien, Uruguay och Madagaskar.

Ädelstenar sägs ju vara bra för olika saker och ametisten är känd som en lyckosten som tar bort stress och ger lugn och ro i tillvaron.

Skapar!

Sitter här och skissar på min nya smyckesdesign och har så roligt. Jag hoppas verkligen att designen fungerar i praktiken också. Håller det? Ser det klumpigt ut? Hur är hängets viktfördelning så det inte hänger snett? Ja, mycket kan gå snett. Det ser så bra ut på pappret och så fungerar det inte i silver som smycke.
Jag kommer självklart att presentera smyckena här sedan. Först ut från Kär-Design! blir en ring som man enkelt kan ändra utseende på. Första prototypen blir dock i guld.

Hej, hej!

Peridot!

För dem som har fallenhet att tillskriva ädelstenar mystiska och magiska egenskaper, sägs det att peridoten är hoppets sten och att den hjälper mot nervositet. Den skall till och med ha en lugnande effekt på ens värsta fiender! Peridot hjälper till att stärka synen, hjärta och lungor, är bra mot depressioner och även mot håravfall. - Tron kan som sagt försätta berg...

Peridotens namn kommer från grekiskans perdona som betyder "ymnigt giva" men kallas även krysolit och olivin. Första gången namnet peridot användes var av franska juvelerare för att beteckna oliviner av ädel-stenskvalitet. Namnet olivin kommer av stenens olivgröna färg. I mineralogin heter den däremot krysolit.

Peridoten består av magnesiumjärnsilikat där det är mängden järn som bestämmer hur djupt grön peridoten skall bli, för peridot finns bara i grönt. Färgen kan variera mellan gulgrön, olivgrön till brunaktig.

Ljusa stenar brukade man fatta på silver- eller guldfolie för att framhäva färgen bättre. Genom glödning kan man få mörka stenar att bli ljusare. I övrigt behandlas inte peridoten.

Peridoten kom till Mellaneuropa av korsfarare och blev barockens älsklingssten. Tyvärr har peridoten låg hårdhet, 6½-7 mot diamantens 10, och blev därför en andrahandssten i handeln. På grund av dess käns-lighet kan fasettkanterna bli något slitna med åren. Det kan även uppstå små sprickbildningar. Stenen är känslig för syror och är därför inte lämplig i ringar som skall bäras varje dag. Man bör skydda den mot långvarigt solljus, då färgen kan blekna. Den kan även gå i stycken vid stark spänning. Undvik därför temperaturförändringar.

Utmärkande för peridoten är dess starka dubbelbrytning. Enkelt förklarat; när du håller en pinne i vatten ser det ut som den är avbruten på mitten. När en ljusstråle tränger in i en kristall, bryts den och delas samti-digt upp i två strålar. Hos peridoten syns detta fenomen väldigt tydligt. I tjocka stenar kan man till och med se dubbelbrytningen av fasettkanterna med blotta ögat.

Det förekommer också peridot-kattöga, med en ljus strimma som rör sig, och stjärnperidot, där en sexkantig stjärna bildas. Dessa effekter kommer endast fram när stenen är cabochonslipad, kupolformad. Den vanli-gaste slipningen är däremot trapp-, tavel- eller briljantslipning.

Viktigaste fyndigheterna är på vulkanön Zebirget i Röda Havet, utnyttjad sedan 3 500 år, men även Burma är en stor leverantör. Mindre betydande fyndigheter finns i Brasilien, Australien, Sydafrika, USA, Zaire Och i Spanien "Lanzarote". I Norge norr om Nordfjord finns det peridoter.

Peridot kan förväxlas med beryll, krysoberyll, smaragd, syntetisk spinell, turmalin och glas.


Nytt på väg in!

Bilder på lite smycken som jag har beställt!

    
    
 

Alla Hjärtans Dag!

Nu är det snart Alla Hjärtans Dag och ett smycke är den perfekta presenten.

 http://kar-smycken.jetshopfree.se

Ny design på väg!

Äntligen har en ny smyckeskollektion börjat se ljuset och idag ska lämna in material och få den första ringen tillverkad.

Jag vill tacka Patrik Lundh på Jemp Guld i Kungsör som har hjälpt mig med tips och råd. Gå gärna in på deras hemsida: www.jempguld.seHa en skön lördag!

Min duktiga dotter!

Jag är så lyckligt lottad som har en så duktig dotter. Visar här annonsen som hon har gjort till Alla Hjärtans Dag.

 Visst är den fin?

Butikstips!

www.bjuti.se är en webshop som erbjuder ett noga utvalt sortiment av kvalitetsprodukter inom hudvård och smink.

Här kan du finna unika, trendiga, spännande och kända varumärken - alltid till hög kvalitet och aldrig djurtestat.

Många av de varumärken och produkter som du finner på Bjuti.se är fria från parabener, mineraloljor och innehåller istället naturliga ingredienser.
 

Titta bara på dessa underbara tvålar med naturliga, ekologiska ingredienser. De är bara så underbara. Gå in på www.bjuti.se och se mer av deras produkter.


En underbart vacker sten!

Solstenen är en fantastiskt vacker sten som finns i Norge, Sibirien, Canada och vissa delar av USA. Se den på nedanstående smycken.


RSS 2.0
Kär-Smycken webbshop

Kärvegård Konsult och Allservice AB

Fotograf Nathalie Kärvegård