Cubic Zirconia!Cubic Zirconia har sedan 1980-talet massproducerats för smyckeindustrin av den världsberömda österrikiska kristallproducenten Swarowski & Co.    

Cubic Zirconia betraktades länge som ett substitut för diamant, men tack vare sin fantastiska lyster och färgrikedom har den vunnit stor respekt som smyckesten av de allra kunnigaste i branschen. Den sammantagna effekten av cubic zirconia är så lik diamantens att till och med en erfaren gemmolog kan ta miste utan lupp. En stor skillnad är dock vikten; Cubic Zirconia har en massa som är ungefär 75 % större än diamantens. Cubic Zirconia är också något mjukare. Cubic Zirconia kan repas av diamant, topas, rubin och safir (hårdhetsgrad 8,5-9,0). Diamanter däremot kan endast repas av diamanter (hårdhetsgrad 10).

Cubic Zirconia upptäcktes i naturen år 1937 av de två tyska mineralogerna K. Chudoba och M. von Stackelberg. Mineralstycket var zirkondioxid (ZrO2) men det var metamikt, d v s dess inre struktur hade brutits ned genom strålning från egna radioaktiva beståndsdelar. Inneslutningarna definierades av de två forskarna som den kubiska formen av zirkondioxid. Upptäckten ansågs dock vara ointressant och kristallen namngavs aldrig utan går fortfarande under den vetenskapliga beteckningen Cubic Zirconia.

Cubic Zirconia började produceras på laboratorier i forna Sovjet Unionen under 1970-talet och introducerades på världsmarknaden 1977 under handelsnamnet ”Djevalite”. Men handeln med smyckebranchen kom inte igång ordentligt förrän på 1980-talet.


Kommentarer
Postat av: Linda

Det är bara bra magonten har försvunnit :D Det har varit underbart väder och jag kan känna hur våren och sommaren börjar närma sig med storm steg :D

2010-03-16 @ 18:50:19
URL: http://karlstadtjejen.blogg.se/
Postat av: hanna

tacktack :)

2010-03-16 @ 19:50:03
URL: http://hhannaanderssonn.blogg.se/
Postat av: Pernilla

sv: självklart kan vi följas på bloglovin :)

2010-03-16 @ 20:03:42
URL: http://pernillamonica.blogg.se/
Postat av: ♥ ÖSTERSUNDS STÖRSTA BÖG ♥

sv: jag blir glad av att du säger så !! tack så mycket. jag blir så glad och jag ska ha en trevligt kväll. hoppas du också får en trevligt kväll.

2010-03-16 @ 20:28:38
URL: http://tonymedstil.blogg.se/
Postat av: Anonym

Heej :) Nu börjar jag med veckans blogg :) Om du vill va med så kommentera. Priset äe ju länkingar i varje inlägg jag skriver i en hel dag :) D blir tre vinnare & skriv gärna om tävlingen för att få röster ;ddVinnare utses på söndag!!

2010-03-17 @ 16:16:44
URL: http://manpreetslillahjarna.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Kär-Smycken webbshop

Kärvegård Konsult och Allservice AB

Fotograf Nathalie Kärvegård