Vad är?

Tibetsilver?

Tibetsilver är en benämning för dekorativa smyckesdelar i silverfärgad metall. Tibetsilver innehåller inget silver.



Tibetan silver
används främst i smycken komponenter, och liknar tenn - En legering av koppar och ibland tenn eller nickel, med en liten andel av rent Silver. Dess övergripande utseende är som äldre silver, men det kan poleras upp för att glänsa. Nickelhalten är numera mindre eller frånvarande på grund av allergi mot denna metall.

Tibet silver brukade ha en högre silverhalten för ett decennium eller två sedan, upp till 30% eller högre, men billigare reproduktioner från Fjärran Östern fabriker har kommit. Den äkta varan kan man i praktiken endast få från metall-och silversmeder på plats, varav några fortfarande klarar av att producera verk från sin långa tradition av guld-och silversmide i detta land.
För närvarande, smycken, pärlor och gjutgods som beskrivs som "tibetanska Silver" tenderar att ha en bas av järn , putsade med tenn och silver plating. Beroende på källa, kan dessa antingen vara tjock och stabil, eller lockande men lätt gå sönder på grund av en lös, skör inre gjutning. De senare produkter lämpar sig endast för små gjutgods upp till ca 12mm, eller övergående "mode" smycken med en kort livslängd.

KOM IHÅG TÄVLINGEN!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Kär-Smycken webbshop

Kärvegård Konsult och Allservice AB

Fotograf Nathalie Kärvegård