Lapis Lazuli!

 http://kar-smycken.jetshopfree.se

Denna ljuvliga sten med sin otroliga blå färg blir mer och mer sällsynt, något som resulterat i högre och högre priser. Det är den enda sten, förutom turkos, som säljs per karat, givet att kvaliteten är god, och är i dagsläget dyrare än guld. Den bästa kvaliteten, med den starkaste blå färgen, kommer från Afganistan, den ljusaste varianten från Chile och övriga från Ryssland och Kina. Lapis lazuli förväxlas ibland med sodalit och blå aventurin trots att det är relativt lätt att se skillnaden. Lapis lazuli har i stort sett alltid glittrande inslag och ådring av pyrit (kattguld), medan sodalit och blå aventurin helt saknar det. Namnet kommer från det latinska ordet "lapis" som betyder sten och det persiska ordet "lazhuward" och det latinska ordet "lazulum" som båda betyder blå eller himmel. Lapis lazuli omnämndes i litteraturen redan 2650 f.Kr i det sumeriska verket "Epic of Gilgamesh" och i Bibeln, Andra Moseboken. Marco Polo besökte och skrev om lapis-gruvorna i Afganistan år 1271. Grekerna och romarna använde stenen som belöning för mod och romarna (typiskt nog) trodde även att lapis lazuli var ett kraftfullt afrodisiakum..... När stenen kom till Europa kallades den ultramarinum vilket betyder "bortom havet". Den pulvriserades och blandades med olja för att framställa pigmentet ultramarin som man kan se exempel på i renässansmålarnas verk. Under medeltiden trodde man att stenen höll lemmarna friska och själen fri från avundsjuka och rädsla. Under 1700-talet användes den som medicin för att motverka missfall, epilepsi och demens
Mörkblå sten, en bergart som ursprungligen användes för att tillverka färgpigmentet Ultramarin. En skyddssten som ger mod och ökad koncentrationsförmåga.

En kraftfull sten för att arbeta med tredje ögat, du gör inre resor som ger dej större insikter och höjer våra kunskaper. Hjälper oss att få visioner och se framåt. Hjälper oss att möta nya aspekter av livet. Öppnar för medialitet. En sten med mycket magi som ger dej klarhet. En stark sten för att transformera det nya. Hjälper oss att spegla våra egna olika aspekter. Stärker immunförsvaret.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Kär-Smycken webbshop

Kärvegård Konsult och Allservice AB

Fotograf Nathalie Kärvegård